Skip to main content

Marathon van Amsterdam

20 oktober 2024

  Met elk bedrag help je het regenwoud van Ecuador

  Hoe werkt het?

  Vul hiernaast je naam en mailadres in. En het bedrag dat je doneert voor elke kilometer die ik loop in het beoogde tempo. Dat beoogde tempo ligt tussen 5:25 min/km en 5:55 min/km. Na afloop van de marathon van Amsterdam zie ik op mijn sporthorloge de kilometers die ik in dat tempo liep. Dan ontvang je een Tikkie. Jouw bedrag per kilometer x het aantal kilometers dat ik binnen de tijd liep.

  De marathonlopers herkennen het doel dat bij dit tempo hoort: sub4

  Spieren en regenwoud

  ja daarom ren ik

  Save The Native Forest

  Dorien Dijkstra

  De marathon van Amsterdam

  in Amsterdam, 20 oktober 2024

  Hardlopen is gezond

  De kans op ziektes neemt af met elke stap die je zet. Tot 6000 stappen per dag is er grote gezondheidswinst. Daarna blijft er winst, maar de winst neemt af. Hieronder zie je voor een paar ziektes hoeveel procent de kans afneemt als je loopt. (disclaimer: ik ben geen arts en heb deze informatie zelf een beetje bij elkaar gegoogeld).

  hartziektes

  40%

  beroerte

  20%

  dementie

  30%

  type 2 diabetes

  35%

  verkoudheid

  25%